Referinte

Florentina Soare – Director Adjunct, EOS KSI ROMANIA

Pentru colegii nostri participarea la GMC a insemnat:
- Dezvoltarea unor competente de management (self leadership, decision making, problem solving, customer orientation, people management, risk taking) si de team building;
- Constientizarea importantei deciziilor luate la nivel de companie si impactul lor asupra intregii companii;
- Constientizarea dificultatii procesului decizional intr-un timp relativ scurt;
- Alimentarea spiritului competitiv (si intre echipele din cadrul companiei, nu numai cu cele din exterior);
- Distractie.

Vagrin Paul – Team Leader ACI CLUJ S.A, ACI CLUJ S.A

Inainte de toate, as dori sa va multumesc frumos din partea echipei “ACI Cluj S.A.” pentru sansa de a participa la Global Management Challenge.
Am avut ocazia de a incerca un simulator extrem de complex, asimiland importante cunostinte manageriale, intr-un timp relativ scurt. Impactul concursului asupra echipei noastre a fost de nedescris…nici macar nu ne-am gandit la diversele scenarii si provocari la care poate fi supus top managementul. A fost interesant cum fiecare membru al echipei reactiona diferit la rezultate si totusi urma sa cadem de comun acord.
Sunt de parere ca ar fi un avantaj enorm pentru viitorii manageri, daca ar fi instruiti prin astfel de concursuri. Global Management Challenge este o competitie foarte serioasa ce necesita energie, ambitie, creativitate, curajul de a lua decizii si de a suporta consecintele acestora.
Recomand acest simulator persoanelor ce vor sa ocupe functii de conducere, in special celor care se gandesc la un start-up.
Sunt convins ca acest concurs va ramane o experienta de neuitat pentru firma noastra.

SC Brinel SA

Participarea la Global Management Challenge a reprezentat pentru Brinel o acceptare fireasca a provocarii de a competitiona cu echipe de top ale celor mai dinamice companii, de pe piata romaneasca, din acest moment. Simularea perfecta a mediului concurential, posibilitatea de a experimenta provocarile ce pot aparea pe piata, dar si diversitatea rolurilor cu care se pot identifica membrii unei echipe, reprezinta o oportunitate a angajatilor nostri de a-si dezvolta abilitatile manageriale si strategice. Aceasta competitie nu doar ca ajuta oamenii sa se dezvolte intr-un mediu competitiv, dar confera si incredere, soliditate si putere unei echipe formate din profesionisti.
Dorinta de a oferi, consecvent, o valoare relevanta beneficiarilor nostri s-a bazat intotdeauna, in principal, pe oamenii din echipa BRINEL, chiar daca solutiile si produsele erau la randul lor purtatoare de valoare. Dezvoltarea potentialului uman va fi si pentru anii urmatori o directie strategica a BRINEL.

Credit Europe Bank

“A fost interesant si m-a captivat suficient de mult ca sa iau laptopul in concediu in Austria si sa stau serile pe Excel si email ca sa stabilesc strategia…”
“Este un concurs foarte bine pus la punct si extrem de interesant.”
“Foarte competitiva aceasta provocare, trebuie sa aloci timp studierii si calculelor, saptamanal circa 2 – 3 şedinte de grup de 2-3 ore.
Dar un pic de feedback de la insideri e foarte important, un pont despre ce sa faci in anumite situatii sigur decid castigatorii.”
“Global Management Challenge a reprezentat pentru mine o provocare de a conduce o societate spre un profit sau… faliment (!?!) si totodata de a-mi testa abilitatile in acest sens.
Despre competitie sau soft ce sa spun, ideea concursului este buna in special pentru studenti (motiv – timpul) si asa au sansa de a intra cu dreptul in campul muncii.”

Aneta M., Inginer sef Birou Marketing Electrica Cluj

A fost pentru prima data cand am auzit si cand am participat la aceasta competitie, desi competitia se afla la cea de-a 6-a editie. Si, inca de la inceput, as vrea sa mentionez ca mi-as dori sa se iveasca o noua oportunitate pentru a mai participa…
Am facut parte din echipa AIRIA TEAM, alaturi de directorul general, directorul economic, colega de la resurse umane si psihologul firmei, eu fiind pe partea de marketing & productie (in cadrul firmei noastre fiind inginer si avand functia de Sef Birou Marketing).
Privind in urma, consider ca acele una, doua ore pe saptamana petrecute impreuna, pentru a discuta propunerile fiecaruia, au dus in final la o echipa unita, in care s-a simtit cu adevarat munca in echipa. Si pentru ca eram 5 persoane cu firi diferite si cu un simt al riscului mai mult sau mai putin accentuat, de multe ori vedeam putin “altfel” lucrurile si ajunsesem chiar si la negocieri noi intre noi, ceea ce facea munca si mai atractiva. Uneori aveam un gust amar cand, din cauza jobului nu ne puteam intruni cu totii si decizia cadea doar pe umerii a 2 sau 3 persoane din cadrul echipei.
In urma acestei competitii, eu am castigat foarte mult: aveam putine notiuni legate de finante, active&contabilitate, “cursul actiunilor” fiind o necunoscuta totala. La finalul rundei a 2-a ajunsesem sa “simt” notiunile si cu siguranta si asta este unul dintre motivele pentru care mi-as dori sa mai particip inca o data la aceasta competitie… Si sunt convinsa ca si propunerile mele privind “tabelul deciziilor” ar fi altele…

Ioana S., economist Resurse Umane, AIRIA TEAM, 2010, Electrica Cluj

Am apreciat:
- complexitatea programului, multe elemente sunt planificate in amanunt si simuleaza, cu succes, activitatile unei intreprinderi reale;
- posibilitatea de a participa sau asista la luarea unor decizii, care in activitatea curenta mi-ar fi inaccesibile;
- lucrul in echipa cu persoane superioare ierarhic, faptul ca am putut profita de experienta de management pe care o au si pe care au impartasit-o, indirect, prin discutarea deciziilor GMC;
- am obtinut imaginea de ansamblu a activitatii unei firme si a deciziilor care se iau la nivel de management strategic, prin opozitie cu activitatea curenta care este restransa la propriul domeniul de activitate.

Marian Ciuca, HR Manager, Prutul SA

“Global Management Challenge” isi reconfirma, an de an, statutul de cea mai importanta competitie de strategie si management din lume, prin dezvoltarea continua a simulatorului ssu interactiv de business, care ne provoaca sa ne dezvoltam spiritul intreprinzator, cu fiecare noua etapa.
Este cea mai fidela si creativa adaptare la specificul actual al economiei mondiale si o sursa inepuizabila de strategii care conduc la dezvoltarea competentelor manageriale si a spiritului competitiv.
“Global Management Challenge” se bucura de întreaga apreciere din partea Prutul, dovada fiind implicarea anuala a companiei noastre in aceasta competitie, in calitate de Partener si participant activ în concurs.
Aceasta competitie reprezinta pentru noi cea mai eficienta modalitate de a verifica cunostintele angajatilor nostri, dobandite in cadrul cursurilor de formare, si de testare a spiritului de echipa pe care il promovam, permanent, la nivelul organizatiei. La fiecare editie, oferim sansa si unor echipe de studenti de a se alatura competitiei pentru a avea ocazia sa ia contact cu mediul organizational si pentru a constientiza impactul deciziilor luate intr-o companie asupra evolutiei acesteia.
Si in 2012, Prutul continua traditia participarii la acest simulator de renume si a intrat in competitie cu o echipa formata din angajati, care s-a situat dupa prima etapa pe pozitia 1 in grupa sa si a intrat in cea de-a doua faza a competitiei. Suntem convinsi ca aceasta participare va aduce un plus de valoare colegilor nostri, care acum au ocazia sa se remarce prin potentialul managerial de care dau dovada.